середа, 22 червня 2016 р.

Авторський семінар «Підручник з інтегрованого курсу «Мистецтво» для 8 класу: зміст і технології»

    22 червня 2016року вчителі музичного і  образотворчого мистецтва м.Тернополя взяли участь в обласному авторському семінарі «Підручник з інтегрованого курсу «Мистецтво» для 8 класу: зміст і технології», який проходив у ТОКІППО. На семінар із Києва була запрошена Людмила Михайлівна Масол , автор даного підручника.
    Масол Л.М. упродовж багатьох років очолює розробку в Україні програм і підручників з мистецтва. Завдяки цьому створено авторську лінію підручників з 1-го по 11-й класи, побудованих за цілісною концепцією, що забезпечує послідовність навчання.
   Усі експерти в Україні дали високі позитивні оцінки підручнику «Мистецтво» для 8 класу.
Підручник Масол Л.М. набрав понад 190 000 заявок від шкіл, став лідером серед заявлених підручників.
У ньому висвітлено особливості мистецтва минулого – від давніх цивілізацій до кінця XIX століття. Підручник ознайомлює з художніми цінностями різних епох та шедеврами архітектури, скульптури,  живопису, музики, що збагачують естетичний досвід учнів.
    Масол Л.М. довела на конкретних прикладах , що у підручнику реалізовано особистісно орієнтований та компетентнісний підходи – подано творчі завдання, різні за типом складності та характером діяльності, які кожен учень може вибрати відповідно до свого рівня навчальних можливостей. Також запропоновано ІНДИВІДУАЛЬНІ й КОЛЕКТИВНІ ПРОЕКТИ, виконуючи які учні зможуть здійснити дослідницькі пошуки. До варіантів художньо-практичних завдань подано педагогічні малюнки, що актуалізують уявлення учнів про алгоритм виконання завдань, сприяють самостійності та впевненості. У додатку підручника вміщено ноти та тексти пісень.
Перевірити свої досягнення у вивченні предмета учні зможуть за допомогою ВІЗУАЛЬНИХ ТЕСТІВ.
 Докладну   інформацію про цей підручник всі охочі можуть отримати на сайті  www.svitochpublish.com.ua
 
  Вчитель ТСШ №3  Островський В.М. презентував власні зошити з друкованою основою для учнів початкової школи до підручника «Музичне мистецтво» Л.Г.Кондратової.
   Ознайомитися з  особливостями роботи з підручниками для 8 класу «Мистецтво» різних авторів та вийти на скап - зв’язок із Масол Л.М. усі педагоги художньо-естетичного циклу м.Тернополя зможуть  під час секційних засідань у серпні 2016року.
                                                                  
                                                                       

Світлина від Ludmila Aristova.

Немає коментарів:

Дописати коментар