понеділок, 2 жовтня 2017 р.

В тернопільській «Перемозі» виставили понад 50 картин, на яких зображено красу Карпат та Буковини (фоторепортаж)


       В тернопільській «Перемозі» виставили понад 50 картин, на яких зображено красу Карпат та Буковини (фоторепортаж)
Художні роботи учасників V художньо-мистецького пленеру «Палітра осінніх Карпат» та VІ виїзного дитячого «Палітра буковинського краю» було представлено на виставці в Українському Домі «Перемога». 
      Авторами живописних та графічних картин є юні таланти з Тернопільщини: учні шкіл, студенти коледжів, університетів, гуртківці. Картини, які вдало відображають красу осінніх Карпат та неповторний літній пейзаж Чернівеччини, юнки і юнаки малювали разом із досвідченими митцями на V та VI пленерах.

      Представлені на виставці картини учасники пленерів малювали переважно олійними фарбами, проте використовували в роботі також гуаш, акварель, акрил, олівці, ручки. Одна із пленеристок – гуртківець Залозецької дитячої музичної школи Кусяк Марія намалювала осінній пейзаж навіть пластиліном. На малювання унікальної картинив Марії пішло чимало клопіткої праці.
      На відкритті виставки до «Перемоги» завітали автори картин, митці, які їздили на пленери та навчали юних пленеристів. Не обійшлося в «Перемозі» і без представників влади Тернополя, які подякували молодим авторам художніх робіт та організаторам V- VI пленерів за нові успіхи на образотворчій ниві.
— Сьогодні я хочу подякувати творчо-мистецькій групі «Євген Удін і Компанія» за те, що ви шукаєте нових талантів, яких так багато на тернопільській землі. Дякую також за те, що ви, як визнані художники, передаєте свої навички та вміння молоді. Позавчора я почув цікаве судження: «Чим більше художників є у місті, тим кращим буде розвиток міста». Тож я впевнений, що кожен із юних та досвідчених художників робите значний внесок у розвиток нашого краю. Великої пошани також заслуговують працівники управління освіти і науки Тернопільської міської ради й комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, які дуже серйозно ставляться до мистецтва. Також я хочу сьогодні подякувати юним художникам за великі кроки, які ви зробили у мистецтві, за те, що ви визначили для себе, чим хочете займатися. Бажаю вам і надалі вчитися та не полишати мистецьку справу, — подякував заступник міського голови Леонід Бицюра.
      Зі словами подяки та вітання до гостей звернулася також начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.
— Я переконана, що вчителі юних учасників пленерів знають, що їх вихованці, крім того, що добре вчаться, вміють і добре малювати. Я вірю, що багато із цих юних митців стануть відомими художниками та будуть прославляти не тільки Тернопілля, але і всю Україну, адже своїм талантом ви вже вийшли за межі Тернопільщини. Хоч не кожен із авторів в майбутньому стане професіоналом, проте я впевнена, що улюблеене заняття приносить вам велике задоволення, — поділилася теплими словами начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк .
Варто зазначити, що юні таланти за час пленеру встигли намилуватися не тільки чудовою природою Чернівеччини та Івано-Франківщини, але і знайшли серед планеристів нових друзів.
— Сьогодні я хочу подякувати всім людям, які допомагали організовувати художньо-мистецькі пленери. Не тільки для мене, але і для інших дівчаток та юнаків пленери відіграють дуже важливе значення. Пленери навчають нас не тільки гарно малювати, але й розвивають у нас навички спілкування. Раніше мені було дуже важко з кимось заговорити чи про щось попросити товаришів, а зараз я вільно спілкуюся з однолітками, — розповіла одна із авторів картин Олеся Подворняк.
Олеся також додала, що за рахунок пленерів у неї зародилася невеличка традиція. На кожен виїзд дівчинка бере з собою щось смачненьке, і щоб познайомитися зі всіма, ділитися із юними пленеристами смаколиками.
                                                                                                                    (З інтернет-джерел)



Немає коментарів:

Дописати коментар