пʼятниця, 24 лютого 2017 р.



На крилах Назарових надій

 Молодіжний конкурс мистецької майстерності імені Героя Небесної сотні Назарія Войтовича «На крилах надій» втретє відбувся у рідній школі юного героя у селі Травневе Збаразького району 16 лютого 2017 року. У стінах загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  зібралась творча юнь та їхні наставники з 16 шкіл  району, щоб продемонструвати таланти у різних сферах мистецької діяльності, в т.ч., у живописі, графіці та скульптурі. Юні художники проявляв власне обдарування за допомогою улюблених засобів і технік.
      Неабияким сюрпризом та чудовим дарунком долі для молодих митців був приїзд на запрошення директора школи с.Травневе Оверка Василя Васильовича членів творчо-мистецької групи «Удін і Ко» - Заслуженого художника України Євгена Удіна та Галини Федун. Діти зі щирим захопленням слухали досвідченого наставника, Є.Удіна, який ділився своєю любов’ю до образотворчого мистецтва, знайомив із сімома техніками штрихування графічних зображень, запалював у школярів непереборне бажання знати більше, працювати над вдосконаленням майстерності та розвитком творчої фантазії, яка б відображала їхню особистість у творах. Такому розвитку сприяють і дитячі пленери, запроваджені Євгеном Удіним разом із освітянами.







         Долучитись до участі у таких пленерах запросила школярів заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун. Галина Павлівна з допомогою слайдів описала цікаві подорожі учасників проведених пленерів, де діти мали змогу познайомитись із красою Карпат, Тернопілля, знайти нових друзів, відкрити для себе історію рідного краю. На завершення гості подарували школі одну з картин учасника IV художньо-мистецького  пленеру «Палітра збаразьких легенд», на якій зображена в’їзна вежа Збаразького замкового палацу, а кожному
учаснику - буклети «Сім видів штриховки».


         Поки конкурсанти замріяно планували майбутню участь у наступних пленерах, директор
школи Оверко відзначив:
– Продовжити справу нашого Назарка – це і є метою даного конкурсу. Назар був дуже творчою, обдарованою дитиною, хотів прикрасити цей світ своєю творчістю. Тому ми плануємо зробити конкурс юних художників із назвою «На крилах надій» постійним і проводити його щорічно, збирати і знаходити юні таланти, розвивати їх. Щоб юнь втілювала в життя надії і плани Назарія, примножуючи їх розмаїттям своїх талантів, даючи їм силу своїх молодих сердець і рук. 
Ірина СИСКО, «Народне слово» , м.Збараж

1 коментар: