понеділок, 12 грудня 2016 р.

Хворий учитель на уроці – подвиг чи злочин?

        Одні педагоги вважають, що вони, маючи гострий перебіг хвороби чи перші ознаки того ж грипу, мають бути в класі з учнями аж до того часу, поки їх (не дай Бог, звичайно), не винесуть звідти на медичних носилках.
Інші вважають, що можуть хворими прийти в клас і попросити учнів, щоб ті зважили на хворобу й тихесенько сиділи. Ще інші переконані в тому, що вони стануть ворогом для дирекції школи, якщо захворіють. 
1. У випадку поганого самопочуття та наявності відкритих ознак захворювання, особливо інфекційного характеру, педагог не повинен йти до учнів. Бо може стати джерелом інфекції для всіх, хто сидить у класі. Цю вимогу, навряд чи знайдете в чинних нормативних документах, але ж у вчителя має бути почуття відповідальності та елементарної культури поведінки у соціумі.
2. Якщо директор школи примушує/умовляє хворого педагога йти в клас до дітей - він скоює службовий злочин. 
3. Не потрібно вважати, що буде «всьо пропало», якщо ви через хворобу не прийдете на роботу. Більше буде збитків та неприємностей, якщо зробите навпаки. Крім того, повірте моєму багаторічному досвіду: ваш «подвиг» ніколи і ніким оцінений не буде. Тож думайте про власне здоров’я та здоров’я тих, кого навчаєте.
                      Ігор Лікарчук, екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти

Немає коментарів:

Дописати коментар