понеділок, 24 жовтня 2016 р.


       V ВИЇЗНИЙ ПЛЕНЕР "ПАЛІТРА  ОСІННІХ КАРПАТ"

Унікальний V виїзний художньо- мистецький пленер «Палітра осінніх Карпат» у с.Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області 21-23 жовтня 2016 року організувало і провело управління освіти і науки Тернопільської міської ради,  комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу та творчо-мистецька група «Євген Удін і Ко».

   Ще зовсім недавно, у червні 2016 року, у с.Вишнівець та м.Збараж було проведено IV виїзний пленер «Палітра збаразьких легенд», який присвячувався Року козацької слави. Організатори пообіцяли учням, студентам творчого дійства поїздку у мальовничі Карпати.
    Виїзний пленер у Карпати було організовано уже втретє. Два десятки юних талантів – учнів м.Тернополя, студенти коледжів,ТНПУ ім.В.Гнатюка та 3 гуртківців Залозецької дитячої музичної школи (гурток образотворчого мистецтва) разом із молодими та досвідченими митцями вдосконалювали свою майстерність, милувалися чудовими карпатськими краєвидами.

   З учасниками пленеру ділилися досвідом Заслужений художник України Євген Удін, Володимир Шумило, Микола Кафтан, Любов Поворозник, Оксана Бурда.
   Учасники  «Палітри осінніх Карпат» були зачаровані усім, що відбувалося. Вони малювали на свіжому гірському повітрі під легіт хвиль р.Черемош, на гірських полонинах, в альтанках; рука в руку з відомими тернопільськими митцями пензля та пера. Їм скорилася олія, гуаш, акварель, акрил, олівець, ручка і навіть – пластилін. Саме з пластиліну осінній пейзаж неймовірної краси створила Кусяк Марія, гуртківець Залозецької дитячої музичної школи.
Скільки захоплення викликали уже готові роботи не тільки художників-наставників, але й юних учасників пленеру! Здавалося, що чудова карпатська осіння природа - високі гори, різнобарв’я осінніх кольорів, прекрасні краєвиди Карпат, гірські ріки - переселилася на полотна юних тернополян.

   Усі раділи  гарній погоді, адже вдома, у Тернополі, задощило, було холодно і вітряно. А Карпати зустріли  юних художників ясним сонечком і тихою безвітряною погодою. Навіть кількагодинна ранішня легенька мжичка у пятницю нікому не зіпсувала настрою.
   А якою привітною та щедрою була господиня відпочинкової бази «Горянка», яка створила не лише усі умови для проживання своїх гостей, а й щораз дивувала новими смаколиками! Не обійшлося і без шашликів та печеної картоплі. Як усе смачно! А ще в мальовничих горах та в компанії нових друзів та щирих наставників! Скільки пісень лунало, жартів та смішних історій! Діти з нетерпінням чекають наступного мистецького заходу..
    На закритті пленеру було відзначено надзвичайно високий рівень графічних та живописних робіт учасників. Усі діти та їх наставники були нагороджені дипломами  управління освіти і науки Тернопільської міської ради.



   «Прекрасний світ! Щаслива тут людина!» -  писав поет про Карпати. І що це дійсно так, переконані усі учасники пленеру.


Немає коментарів:

Дописати коментар