неділя, 29 листопада 2015 р.



                              Засiдання авторської творчої майстернi

“Учителя року-2015”
 КIЗIЛОВОЇ  Галини Олександрівни


«Проектування особистісного розвитку школярів шляхом вивчення творчості тернопільських художників»
     Для вчителів образотворчого мистецтва м.Тернополя на базі Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу було проведено засiдання авторської творчої майстернi “Учителя року-2015” КIЗIЛОВОЇ  Г.О.

 Федун Г.П., методист ТКМЦ НОIМ, пiдвела пiдсумки Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2015, окреслила основні шляхи особистісного розвитку школярів шляхом вивчення творчості тернопільських художників. Розповіла про історію створення в жовтні 2015року виставки мистецьких робіт молодих та досвідчених художників м.Тернополя «Удін і компанія».   


  







З вітальним словом виступив директор ТКТЕК Мулярчук В.М., який закликав педагогів до співпраці з метою розвитку творчих здібностей тернопільських школярів шляхом проведення викладачами коледжу різноманітних майстер-класів.


Заслужений художник України Є.Т.Удін провів захоплюючу екскурсію виставкою мистецьких робiт тернопiльських художникiв “Удiн і компанiя”. Визнаний митець  розповів вчителям образотворчого мистецтва про художників та їх картини, що експонуються, зумів привернути увагу присутніх цікавими фактами  з історії створення картин Володимиром Шумилом, Володимиром та Любою Поворозниками, Миколою Кафтаном та Ольгою Бурдою.
«Виставка є постійно діючою. Незабаром на ній почергово експонуватимуться роботи кожного з представлених сьогодні художників. Персональну виставку розпочне Євген Удін», - зазначив Заслужений художник України.



    Голова вiддiлення  «Дизайну» ТКТЕК Оксана Михайлівна Поберейко провела екскурсію
виставкою  робіт юної тернопільської художниці Iрини Муляр “Я вiрила в прекрасне”.


Довідка
   Iрина Муляр - талановита тернопiльська дiвчинка, якiй доля дарувала всього 21 рiк життя. Навчалася в ТНВК №1, в Українськiй гiмназiї iм.I.Франка.
     У 12 рокiв вона захворіла на онкологiчну хворобу, яка прогресувала, довелося ампутувати руку до ліктя, а згодом до плеча…. Це сталося в 2006 році. Рідні, друзі підтримували і допомагали їй у всьому. Тоді двоюрідний брат мами Олексій, архітектор за освітою, запропонував зайнятися малюванням. Спочатку Іринка малювала на склі, згодом – на полотні. Роботи дарувала рідним, друзям…
Д
iвчинка була надзвичайно терпляча. Плакала наодинці, ніколи не показувала, як їй важко. А ще захоплювалася бісероплетінням, опанувала
програму Photoshop та навчалася у трьох вищих навчальних закладах Тернополя!  
   Дівчина по-особливому сприймала світ, його красу і неповторність. Все це вона передала у свої картинах.
    Виставка “Я вiрила в прекрасне” вражає і кількістю і робіт, і багатою палітрою кольорів, і різноманіттям технік, і яскравими образами.   
Педагоги побували у відділенні «Дизайну» коледжу, мали змогу поспостерігати за роботою юних дизайнерів, ознайомитися із матеріальною базою закладу.  

 

Майстер-клас «Творимо красу разом»  “7 видiв штриховки” провів художник-графік Євген Удін.



Творчий звiт переможця Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2015” Кiзiлової Г.О.


Вчитель образотворчого мистецтва ТЗОШ №4 розповіла про конкурсні випробування на заключному етапі конкурсу, поділилася враженнями від проведення та організації всіх випробувань. Закликала колег до самовдосконалення, творчого пошуку, на власному досвіді довела, що потрібно бути активним, не боятися труднощів, проявляти ініціативу, любити свою роботу - лише тоді досягнеш успіху!



Педагоги побували у відділенні «Дизайну» коледжу, мали змогу поспостерігати за роботою юних дизайнерів, ознайомитися із матеріальною базою закладу.









Немає коментарів:

Дописати коментар